Wat is het Belgian PrideFestival?

Het Belgian Pride Festival zijn een aantal onafhankelijke LGBT+ evenementen die doorheen de maand mei doorgaan. Het begint met de Belgian MiniPride (4 mei 2017) en eindigt met een apotheose tijdens de Belgian Pride (20 mei 2017).

Er zijn dus veel activiteiten georganiseerd door verenigingen uit heel België tijdens deze periode. U kunt bijvoorbeeld op zondag 7 mei de Out! Village bezoeken op het Irisfeest. Met zijn verschillende standjes en zijn geanimeerde podium, met concerten en verschillende optredens, zult u geen tijd hebben om u te vervelen!

Om meer over de LGBT+ activiteiten te weten te komen, kan u steeds onze agenda raadplegen.

 

De Belgian MiniPride

Zoals gewoonlijk zal het Festival beginnen met de Belgian MiniPride op 4 mei 2017. Dit is de folkloristische versie van de grote Pride. Iedereen is welkom!

De Belgian MiniPride begint met een receptie op het stadhuis. Vervolgens gaat er een optocht (die vooral uit activisten bestaat) door de straten van Brussel onder begeleiding van de Fanfare van de Meyboom om tot aan Manneken-Pis te komen. Deze zal heerlijke Kriek bieden aan alle genodigden. De Belgian MiniPride eindigt aan het Rainbowhouse van Brussel.

 

De Belgian Pride

De Belgian Pride is de grote dag van het PrideFestival. Ze zal op 20 mei 2017 doorgaan op de Kunstberg.

Ieder jaar trekt ze tussen de 60.000 en 100.000 bezoekers uit heel België en elders. Ze bestaat uit een Village, vol met diverse stands in regenboogkleuren, en een Parade waar bezoekers de gekleurde praalwagens volgen, gedragen door de muziek, doorheen hartje Brussel.

Voor deze 22ste editie, met de slogan “Crossing Borders”, buigen we ons over de noden van de LGBT-vluchtelingen. Inderdaad, het thema van dit jaar zal “Asiel en Migratie” zijn. Neem een kijkje op onze eisenpagina om er meer over te weten.

 

PrideFestival 2017

#CrossingBorders

Vandaag de dag wordt in 1 op 3 landen homoseksualiteit nog steeds aanzien als een misdaad, de grote meerderheid van landen houden geen rekening met de rechten van trans- en interseksuele personen. België is een toevluchtsoord voor asielaanvragen door LGBT+ personen die moeten vluchten uit hun benarde situatie. Maar is ons land wel zo veilig en verwelkomend als men denkt?

Als steun voor alle personen die de beproeving van migratie doorstaan door hun LGBT+ achtergrond worden er 2 weken lang verschillende evenementen georganiseerd. Films, exposities, schouwspelen, conferenties, workshops en natuurlijk wordt er ook gefeest! Kom zoals je bent. Feest onze vrijheid in naam van alle kleuren van de regenboog!

rainbowhouse.be